Over mij en de paarden

Ik ben Cynthia, geboren in 1982 in Eindhoven en woon samen met mijn man Roy en 2 hondjes in Waalre.

Ik heb de opleiding gedaan als Sociaal Pedagogisch Werker en ben jaren actief geweest in dit werkveld als cliëntbegeleider. Ook heb ik een aantal deelmodules gedaan op het gebied van Management. In 2022 heb in mijn Post- HBO opleiding Cognitief Coachen met Paarden afgerond bij Centrum voor Paardencoaching en ben ik gediplomeerd paardencoach. Ik volg regelmatig bijscholingen zoals Oplossingsgerichte gespreksvoering ,ACT ( Acceptance  andCommitment Therapy) en Teams met PK.

Ik ben aangesloten bij de beroepsorganisatie CAT. 

Er is veel diversiteit op het gebied van Paardencoaching. Ik richt me  als coach vooral op wetenschappelijk onderbouwde gesprekstechnieken en zet deze in tijdens de coaching. Tijdens de opleiding hebben wij geleerd om te kijken naar de signalen van het paard en daarop stel ik mijn vragen. Ik stel open vragen en geef geen invulling wat Tevens kijk ik ook naar hoe de coachee zelf reageert.

Binnen de coaching vind ik veiligheid en vertrouwen erg belangrijk. Ik vindt het belangrijk dat de coachee zich prettig en comfortabel genoeg voelt om zich open te kunnen stellen. Ik als coach laat jou zelf zoeken naar wat voor jouw het beste werkt. Ik ga je niet vertellen wat je moet doen, deze inzichten mag je zelf gaan opdoen. Je bent namelijk al goed genoeg. Ook vind ik het welzijn van de paarden erg belangrijk en kijk ik ook tijdens de coaching naar de signalen van het paard. 

Ik leid de coaching naar aanleiding van jouw coachvraag, maar we gaan samen op pad met het doel om nieuwe of hernieuwde inzichten te verkrijgen. Het hoeft dan ook niet altijd zo te werken dat jouw coachvraag aan bod komt. Het mag gaan over wat jij op dat moment nodig hebt, dat zal het paard je ook gaan laten zien.

Daarnaast gaan we kijken welke stappen jij kunt gaan maken om naar je gewenste doel/nieuw of ander gedrag/vaardigheden toe kunt gaan werken.

Ik heb veel liefde en passie voor mijn vak als paardencoach, omdat ik steeds weer mag ervaren hoe wonderlijk het is wat de paarden ons als feedback terug geven. Ze geven ons onvoorwaardelijke liefde, hebben geen dubbele agenda en leven in het hier en nu.

Verder vind ik het erg belangrijk dat het paard wat ingezet wordt voor de coaching gezond is, voldoende buiten komt en leeft in een kudde met andere paarden. 

“Ik val als CAT-therapeut onder GAT-Wkkgz klachtrecht en GAT-tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: gatgeschillen.nl

De Coachpaarden

Locatie Waalre

Braslani

Braslani is een IJslander met de respectabele leeftijd van 28 jaar en staat sinds eind april 2022 bij de kudde op de coachlocatie in Waalre. Opa Braslani is een mensgerichte pony, stabiel en spiegelt in kleine signalen.

Locatie Waalre

Ramon

Ramon is 11 jaar en komt uit Spanje. We weten verder niks van zijn verleden Hij is sinds oktober 2022 in Waalre gekomen. Hij staat niet op de coachlocatie zelf, maar heeft een prachtplekje in de buurt. Ramon is een enorm gevoelige pony en spiegelt direct het gedrag van de ander. Hij voelt je heel goed aan.